Leveranciers

Ethiquable

Ethiquable is een coöperatieve die zich gespecialiseerd heeft in de biologische eerlijke handel. Samen met 48 partners uit 26 landen in het Zuiden heeft men een gamma van 120 eerlijke producten ontwikkeld. Ethiquable voert rechtstreeks handel met coöperaties in het Zuiden zonder tussenhandelaars.

www.ethiquable.be

Bakker Klaas neemt blonde rietsuiker uit Cuba/Paraguay en pure chocoladedruppels uit Haïti (72%) af om te verwerken in zoete bereidingen.

homebox visual

Colmena

Colmena is gespecialiseerd in biologische zuivelproducten en is actief in heel Europa. Ze leggen hen voornamelijk toe op de ondersteuning van coöperaties van biologische melkboeren en kleinere biologische zuivelbedrijven zodat hun melk of afgewerkte producten maximaal kunnen worden opgewaardeerd.

www.colmena.be

In onze viennoisserie werken we met biologische toerboter van Colmena.

homebox visual

Biocontrole TÜV Nord

TÜV NORD Integra is een controle- en certificatieorganisatie, actief in land- en tuinbouw en in de verwerkende voeding- en voederindustrie.

TÜV NORD (BE-BIO-02) controleert of al onze grondstoffen bio-gecertificeerd zijn en reiken ons jaarlijks een attest uit indien we voldoen aan de gestelde vereisten. Het vraagt extra administratief werk, maar op die manier kan je er als klant zeker van zijn dat wat je eet allemaal bio is!

homebox visual

Raf Coffee

RAF COFFEE staat voor vers gebrande, originele en superlekkere koffie. Je ontdekt bijzondere aroma’s en smaken, tegelijkertijd blijven de koffies toegankelijk, vol en mild.

De koffie is bio gecertifieerd en fair aangekocht bij producenten die Raf reeds lang kent en coöperaties die een sociale meerwaarde hebben voor hun regio.

www.rafcoffee.be

In de brood- en koffiebar wordt RAF COFFEE gebruikt op het espressomachine.
Vier soorten koffiebonen zijn ook ter plekke te koop per 500 gram.

homebox visual

Flourpower – Artemeersmolen

FLOURPOWER, het eeuwenoud molenaarsambacht in moderne stijl. Het windmolenaarsbedrijf is, als laatste professioneel geëxploiteerde windmolen in Oost-Vlaanderen, dan ook dé (h)eerlijkste route naar écht ambachtelijk geproduceerde melen van biologisch gecertificeerde en/of conventionele teelt voor de (thuis)bakker!

WAAR?

De Artemeersmolen
Artemeersstraat 14a
9880 Poeke
google maps

http://www.flourpower.be

homebox visual

De Zwaluw

De Zwaluw is sinds 1998 een biologisch bedrijf dat zelf hun koeien melkt en deze melk verwerkt in verschillende producten zoals yoghurt, platte kaas en zoveel meer. De Zwaluw verkoopt naast zuivel ook biologische groenten en varkens-, lams-, schaaps-, runds- en kalfsvlees. Dit vlees is afkomstig van eigen dieren. Daarvoor kan je in hun hoevewinkel terecht.  Op vrijdag verkopen ze brood van Bakker Klaas.

WAAR?

De Zwaluw
Verbindingsweg 66
9920 Lovendegem
google maps

http://www.biodezwaluw.be

Bakker Klaas gebruikt volle melk, hoeveboter, room en eieren voor de zoetigheden.

homebox visual

Biofresh

Biofresh is een groothandel in biologische producten.

Via Biofresh kopen we vooral noten (hazelnoten, amandelen, cashewnoten, …) en gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen, krenten, …).

www.biofresh.be

 

homebox visual